Tawk.to

Hoe kun je de klantenservice van je bedrijf transformeren en tegelijkertijd effici├źntie verhogen? Door tawk.to te koppelen aan je andere software, bieden we een oplossing die je klantenservice naar een hoger niveau tilt. Real-time interacties, geautomatiseerde workflows en diepgaande klantinzichten zijn binnen handbereik, waardoor je team zich kan focussen op wat echt telt: geweldige klantenservice bieden.

Softwarekoppeling op maat met Tawk.to

Je ziet het op steeds meer websites: rechts onderin de hoek een klein chaticoontje. Via deze knop kun je direct contact opnemen met een bedrijf. Wil jij ook dat potentiële klanten op een laagdrempelige manier contact met je op kunnen nemen om zo de conversie te verhogen? Dan is Tawk.to een krachtig chatplatform om dit te bewerkstelligen.

Het is ontstaan uit de behoefte aan een eenvoudige, effectieve manier om realtime interactie met klanten mogelijk te maken. Met tawk.to kunnen bedrijven de klantenservice verbeteren, leads genereren en conversies verhogen, allemaal via één gebruiksvriendelijk platform.

Waarom tawk.to?

Toen tawk.to in 2013 werd gelanceerd, werden ze als een late nieuwkomer beschouwd. Toch liet het bedrijf zich niet afschrikken door de gevestigde aanbieders van een chat-platform, omdat ze ervan overtuigd waren dat het aanbod op de markt niet voldeed aan onze behoeften of aan de problemen van bedrijven. Bij tawk.to waren ze vastbesloten om het anders te doen. De prijzen, betrouwbaarheid, ontbrekende functies en het gebrek aan gebruik van live chat door concurrerende bedrijven zelf: alles moest wat hen betreft anders.

Inmiddels is tawk.to uitgegroeid tot de meest gebruikte livechat-applicatie ter wereld, met een marktaandeel van meer dan twintig procent. Er zijn maar liefst 1,7 miljard mensen die elke maand interactie hebben met een tak.to-widget. Voor de duidelijkheid: dat is één op de drie mensen. Maakt jouw bedrijf ook al gebruik van tawk.to, of ben je van plan om dat te doen? Dan wil je natuurlijk graag alles uit het programma halen wat erin zit! Door tawk.to met je andere software te laten communiceren, kun je nog veel meer met deze livechat-applicatie doen.

De mogelijkheden van tawk.to

Tawk.to is eigenlijk veel meer dan alleen een live chatplatform; het is een allesomvattende oplossing voor klantinteractie. Met tawk.to kunnen bedrijven natuurlijk chatten met hun websitebezoekers, maar ook inzicht krijgen in bezoekersgedrag, geautomatiseerde berichten verzenden, tickets beheren en nog veel meer. Het is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, aanpasbaarheid en schaalbaarheid, zodat het kan voldoen aan de unieke behoeften van verschillende bedrijven, ongeacht hun omvang of sector.

Voordelen van een softwarekoppeling op maat met Tawk.to

Bij Streamlined maken we softwarekoppeling op maat. Dit biedt tal van voordelen. Het stelt je in staat om verschillende systemen naadloos te integreren, waardoor gegevens efficiënt kunnen worden uitgewisseld en de algehele functionaliteit van je bedrijf verbetert. Door tawk.to te integreren met andere softwareoplossingen die je gebruikt, kun je de efficiëntie verhogen, fouten minimaliseren en een prettige gebruikerservaring bieden aan zowel je team als je klanten. Een softwarekoppeling op maat met tawk.to kan een slimme zet zijn als je op zoek bent naar manieren om de communicatie met je klanten te verbeteren, de klanttevredenheid te verhogen en je omzet te verhogen. Van het beantwoorden van vragen tot het oplossen van problemen of het genereren van leads: tawk.to maakt je werkdag stukken makkelijk. Bovendien kan een geïntegreerde aanpak helpen om de efficiëntie van je team te verbeteren en de algehele prestaties van je bedrijf te optimaliseren.

Aan welke software kan tawk.to gekoppeld worden?

Omdat we bij Streamlined iedere softwarekoppeling op maat maken, kan tawk.to aan vrijwel ieder programma gekoppeld worden. Denk bijvoorbeeld aan deze oplossingen:

  • CRM-systemen: Door tawk.to te integreren met CRM-systemen kunnen klantgegevens automatisch worden gesynchroniseerd. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om klantinteracties bij te houden, follow-ups te plannen en de algehele klantrelatie te verbeteren.
  • Helpdesksoftware: de integratie met helpdesksoftware stelt je in staat om tickets aan te maken op basis van chatgesprekken. Hierdoor kunnen ondersteuningsteams efficiënter werken en problemen van klanten sneller oplossen.
  • E-commerceplatforms: door tawk.to te koppelen aan e-commerceplatforms kun je real-time ondersteuning bieden aan klanten tijdens het online winkelen. Dit kan helpen bij het verminderen van winkelwagenverlating en het verbeteren van de algehele klantervaring.
  • Analyse- en rapportagetools: door tools zoals Google Analytics te integreren, kun je chatgegevens analyseren en inzicht te krijgen in de prestaties van hun klantenservice. Dit kan helpen bij het identificeren van trends, het meten van de effectiviteit van chatgesprekken en het optimaliseren van de klantenservice.

Meer informatie over een koppeling met tawk.to

Wil jij je klantenservice stroomlijnen, gegevens centraliseren en je klanten een fijne ervaring op je website of -shop bieden, terwijl je werkt aan het verbeteren van de efficiëntie, het verhogen van de klanttevredenheid en het stimuleren van bedrijfsgroei? Dan is tawk.to een waardevolle toevoeging. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een softwarekoppeling met tawk.to voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We helpen je graag verder op weg naar succes.

Mogelijkheden bespreken?

Plan zelf snel en gemakkelijk een afspraak in met een van onze consultants