B-Ready4 app van B-Talented

Toegepaste expertises: Kubernetes, Flutter, Python en PostgreSQL.

Hoe we een saai personeelshandboek hebben omgetoverd tot een interactieve en leuke app.

Compleet personeelsboek in één app

Compleet personeelsboek in één app

Het personeelshandboek is een belangrijk document voor een bedrijf. Het bevat alle regels, procedures en afspraken die gelden voor de medewerkers. Maar eerlijk is eerlijk: het is ook een saai en langdradig document dat vaak in een la verdwijnt. Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe medewerkers op een leuke en effectieve manier kennis laat maken met je organisatie? Dat was de vraag die B-Talented ons stelde. Ons antwoord: de B-Ready4 app. 

Interactieve en moderne app

Interactieve en moderne app

B-Talented wilde een nieuwe manier van onboarding introduceren voor hun klanten. Ze wilden af van het traditionele personeelshandboek en een meer interactieve en moderne aanpak hanteren. We ontwikkelden daarom een app die ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich snel thuis zullen voelen op hun nieuwe werkplek en dat ze de belangrijkste informatie op een leuke en makkelijke manier kunnen onthouden. De app B-Ready4 maakt gebruik van leuke en informatieve animatiefilmpjes om alle afspraken en regels uit te leggen aan de nieuwe medewerkers. De app is ook interactief: medewerkers kunnen al swipend hun onboarding beleven en via een info-button kunnen ze ook de complete tekst uit het personeelshandboek lezen. Bovendien heeft de app een Whatsapp functie, zodat medewerkers op een laagdrempelige manier vragen kunnen stellen over de afspraken in het personeelshandboek.

Nieuwe medewerkers met meer kennis en zelfvertrouwen

Nieuwe medewerkers met meer kennis en zelfvertrouwen

De app heeft een positieve impact op de onboarding van nieuwe medewerkers. Na de snelle start binnen een bedrijf, kunnen nieuwe medewerkers met een juiste dosis kennis en meer vertrouwen hun nieuwe baan tegemoet gaan. Dat is niet alleen fijn voor de medewerkers zelf, maar ook voor het bedrijf waar ze aan de slag gaan. Goede kennis van het personeelshandboek helpt bij het creëren van een sterke bedrijfscultuur. 

Ontdek het zelf

www.b-talented.nl

Mogelijkheden bespreken?

Plan zelf snel en gemakkelijk een afspraak in met een van onze consultants